Wish list ili lista želja :D

AJOJ, ja sam šopingoholičar, definitivno. Ne kupujem puno i ne kupujem baš skupe stvari, ali bih stalno mogla bit u trgovini i trošit novce :D Možda i ne možete tako često kod mene vidjeti new in postove i novu kozmetiku, a tome je veliki razlog što većinu novaca trošim na ono što ipak volim više od šminke - odjećaaaaa :D I zato moja kozmetička wish lista nikako da se smanji jer jednostavno ću uvijek radije dati 100 kn za neki odjevni predmet nego za šminku, sorry :D Pošto još nijednom nisam sastavila wl s kozmetičkim proizvodima mislim da bi sad bilo ...

Blagdansko darivanje #1

Blagdani su pred vratima i to me neizmjerno veseli jer jako volim vrijeme darivanja. Jedna sam od onih koji više vole darivati druge nego primati poklone, no ne bunim se […]

Omiljeni mejkap magovi (ili kako promeniti svet šminkom)

Drage moji i dragi moji,Ovaj post stoji već neko vreme u draftu jer nikako da izdvojim vremena da mu se posvetim na pravi način. S obzirom da je došao kraj radne nedelje, vratio mi se i entuzijazam za pisanje. Današnji post posvećen je nekolicini ljudi koji znanjem i vizijom stvaraju umetnost i uobličavaju taj divni "ritual ulepšavanja" kojem se podvrgavamo sa najvećim uživanjem. Ja vidim šminkanje kao poseban umetnički izraz - kao umetničku simbiozu. Lice je jedna "živa" površina na kojoj na bezbroj načina možemo "izgraditi" izraz, a izraz zavisi ne samo od našeg pristupa njoj, tj. od tehnike nanošenja boja ...

LOTD - Fairy Dust Extravaganza

Bio je to lijep i sunčan dan koji me potaknuo da napravim neki eye look. Nisam znala koji, nisam znala što bi i onda sam na stolu ugledala šljokice. I ostalo je bilo povijest.Rekoh sama sebi da na mom blogu nema dovoljno šljokastih lookova, pa zašto ne bih opet nešto šljokasto izmislila. Tako je i bilo samo što sam se na kraju tako zanijela da je look na kraju izgledao kao da je došla vila i direkt mi prdnula u facu. A vile prde šljokice... U mojim mislima xDSve je krenulo nekako slučajno zapravo i svidjelo mi se gdje ta ...

Only purple matters

Danas je na redu manikura s kojom sam dočekala Novu godinu. Nokte za tu prigodu obično lakiram u zadnji čas i gotovo uvijek budu crni s nekim dodacima, ali ovaj put je, malo za promjenu, pala ljubičasta. :)Nakon baznog laka, stavila sam sloj Illamasqua Baptiste kojeg ću vam pokazati u zasebnom postu, te sloj Essence Only Purple Matters šljokica. Nadlak nisam stavljala, ali i bez njega je sve još uvijek na svojem mjestu. Essence Only Purple Matters sadrži plavo-ljubičasti i rozo-crveni glitter koji do izražaja najbolje dolazi na suncu. Ne moram ni spominjati da uživo izgleda sto puta bolje nego na fotkama. Na žalost, ovog ...

Veliki jesenski new in – drugi dio

Dugujem vam ovaj post još od prošle godine (kako to opako zvuči :D ), a moj me ćale učio da dugovi nisu dobri drugovi. Zato vam hitro i hitno pokazujem ostatak jesenskih noviteta, a nakon toga možemo na recenzije, usporedbe, swatcheve, lookove i ostala veselja. Dobar dio ovog posta mogao bi se svesti pod izjavu za sve je kriv Ministry of Beauty! :DZoeva. O Zoeva kistovima čula sam puno, a donedavno sam imala samo jedan, mali široki kabuki. Taj je kabuki divan i ja sam znala da je i ostatak asortimana upravo takav, pa svatko tko dotakne Zoeva kistove rejva ...

New In #4

Pozdrav svima :)Evo mene konačno s New In-om u kojem ću Vam pokazati što sam to kupovala krajem ljeta i u jesen. Neke stvari sam i dobila od kozmetičkih kuća, a neke od drugih blogerica.Sara i ja, i Silvija i ja smo imale mali swap nedavno! Pripremile smo si paketiće i poslale. Dobila sam puno zgodnih stvarčica od kojih ću neke pokazati u ovom postu. Hvala cure još jednom! :) <3Ovaj post će biti jako dug pa preporučam da pristavite kavicu i čitate uz nju dok pijuckaste (bar ja tako volim) ;)Prvo da Vam pokažem svoj novi Virginia sat iz Avona koji ...

Back to Basics [FOTD #20]

Pozdrav dame,danas imam za vas najjednostaniji FOTD post dosad valjda, minimalni makeup koji naglašava prirodnu ljepotu. Sve su žene lijepe na svoj način i u makeupu se nerijetko znaju neke žene/cure jednostavno znaju izgubiti. Da odmah napomenem da nikoga ne osuđujem i ne prozivam, ako ste vi sretni i zadovoljni, i ja sam. Ali željela bih vas ovim postom potaknuti da ćešće "furate" prirodniji i minimalni makeup kako bi istaknuli svoju prirodnu ljepotu.Svi ti heavy makeup look-ovi super izgledaju i ja ih osobno obožavam ali nekada ti lookovi znaju biti kao maska i ta vaša prirodna ljepota je ispod svih tih ...

Ivanin paket nad paketima :-)

Cure koje čitaju moj blog već znaju za odnos koji Ivana i ja njegujemo. Neka vas ne zavara ovaj paket pa da pomislite da je naš odnos materijalan. Mi smo prije svega jedna drugoj srodne duše, cure koje se potpuno razumiju, i koje jedna drugu utješe kad je onoj drugoj loš dan. Onoliko koliko nam to okolnosti dopuštaju naravno, jer između nas je "samo" nekih 400 km udaljenosti :-) Šta sam

Vreća smeća 3/2015

Već vam je poznato da se kod mene u par mjeseci nakupi poveća hrpa potrošenih proizvoda. Posljednji empties post pisala sam u svibnju, pogledajmo što se u međuvremenu skupilo! :D  S gelovima za tuširanje situacija je sljedeća. Afrodita uljni gel za tuširanje Acai Berriesbio mi je dobar, standardni osvježavajući gel, ništa previše pamtljivo - imam neke druge favorite među Afroditinim tuširalicama. Nivea Frangipani & Oil gel za tuširanjefora je zbog uljnih zrnaca koja sadrži te zbog egzotičnog mirisa koji mi se zbilja svidio. Mogla bih ponoviti kupnju. Balea kremasto ulje za tuširanje vanilija predivno miriše, hranjivo je i ima moju preporuku, ...

New in #5 - nikad kraja.

Lagala sam. Očito nije bilo dosta. Opet sam kupovala. I dobivala poklone. Naručivala s neta. Glupirala se. I tak. Skupilo se noviteta, neki čak nisu preživjeli do slikanja. Šta je tu je. Prvo, uskršnje natjecanje na Šminkeričinoj facebook stranici. Pofarbala sam (s)jajolike, u sličnoj maniri kao što radim i svake godine i poslala fotku. Nagradile su me ovim simpatičnim paketićem sa sličice, s time da je lak odmah ušao u favorite, jer me oduševio pigmentiranošću, teksturom i samom nijansom. Hvala šimnkerice, još jednom!Zatim je pristigao i paketić s iHerba. Jedna hrskavica morskog psa za svekra, jedan regenerator koji ćete vidjeti malo poslije ...

Illamasqua IMperfection

Hi my friends!Sorry girls, this one is only in Croatian.Ovaj tjedan je nekako bio u znaku crnih pjegica, izgleda da će tako i ostati.Na moju adresu stigla je Illamasqua-ina obavijest o novoj kolekciji - IMperfection. Svijet nije savršen. No tko uopće želi biti savršen? I'Mperfection je poziv da pokažete svijetu što Vas čini savršeno nesavršenima. Želimo da naglasite sve što drugi očekuju da sakrijete i ponosno slavite vlastite nesavršenosti.Otkrijte pjege. Naglasite svoju iskonsku ljepotu. Pokažite madeže i budite ponosni na svoje ožiljke.Jer život nije potraga za sobom. Život je proslava onoga što zaista jesmo.ENGLESKA RIJEČ I’MPERFECTION SE SASTOJI OD RIJEČI I’M (JA SAM) ...

ILLAMASQUA BRONZING DUO GLINT & BURNISH

Opet ja s bronzerima :D Što mogu kada ih toliko volim :) Ne sunčam se, a želim izgledati osunčano i za takav efekt nema boljeg proizvoda od bronzera.Najnovija prinova u mojoj kolekciji je Illamsqua Bronzing duo u nijansi Glint/BurnishObećala sam samoj sebi kako neću više kupovati  bronzere, no ovaj primjerak je slučajno popularno rečeno "uletio" i nisam mogla odoljeti.PAKIRANJE je karakteristično za Illamasqine proizvode. Čvrsta plastika s ogledalom i karakterističnog oblika. Otvaranje bronzera ima moju oštru kritiku jer sam potrgala dva nokta prilikom otvaranja :PDuo bronzer sastoji se od dva dijela : lijevo se nalazi nijansa Glint, desno Burnish i ...

EOTD - Illamasqua look

Dala sam ovakav naziv pošto su glavni proizvodi koje sam koristila brenda Illamasqua, a inače je look rađen za forumski zadatak Smokey eye with a twist. Pogledajte ostale slike i šta sam koristila:Ovo je, zapravo, prilično jednostavan look za koji je potrebno svega nekoliko prozvoda. Koristila sam:1) MAC Paint Pot u nijansi Painterly kao bazu;2) Illamasqua rumenilo u nijansi Complex (bolje je pigmentovano od pola senki koje imam!); 3) Belu i crnu senku iz Illamasqua Neutral palete, recenziju možete pogledati ovde;4) Bourjois Contour Clubbing Waterproof crnu olovku;5) Sephora Outrageous Volume maskaru;6) Artdeco Eye Brow Pencil broj 5.To je sve :)

Najčešće korišteni proizvodi i favoriti jula

Ne znam je li do mene ili ovo vrijeme leti ko ludo?! :D Kao da sam prije desetak dana pisala post o favoritima juna, samo što ih se baš najbolje i ne sjećam! Hahahhahahaha.... Hajde da vidimo šta sam to  najčešće koristila u julu i šta sam najviše voljela i zašto! Golden Rose Provitamin crni tuš za oči- moj najdraži i koristim ga uvijek kada se šminkam! Apsolutno UVIJEK! Cijena mu je samo 3KM i ja još uvijek nisam pronašla bolji tuš od njega, a da mojim osjetljivim očima bolje odgovara. Recenziju sam mu napisala u ovom postu.AVON BIG & Daring ...

Illamasqua Morale rumenilo

Znate već da obožavam rumenila, imam ih stvarno previše i ne stignem ih sve koristiti pa se neka nađu na mojim obrazima nešto češće, a neka rjeđe. U protekloj godini, ako ste čitali moj posljednji članak na Šminkerici, ovo je … Nastavi čitati →

LOTD - Black & Pink :)

Obožavam crno rozu kombinaciju u bilo kojem slučaju pa je danas pao odabir na te boje. Na očima imam lagani crni smokey bez ičega na waterlineu, samo maskara, a na usnama mat rozi ruž uz sve što koristim i inače. Kričavi ruževi me skroz asociraju na proljeće koje sam taman pomislila da dolazi, a evo prije 10 minuta padne kiša i uništi mi dan :D Šiške mi na fotkama ispadnu ko lonac, zanemarite ih hehe.Korišteni proizvodi:LICE:Revlon CS puderDainty Doll My Girl rumeniloOČI:Sleek ACID i Oh So Special paletaEssence I <3 Extreme maskaraArdell Demi Wispies trepaviceUSNE:Illamasqua Immodest ružStavljam i jedan close_up, ...

Savršena večernja podloga + Makeup za maturalnu večer (tutorial)

Pozdrav društvo! Pogledajte kako napraviti savršenu podlogu za izlazak ili druge svečane evente! Garantiram vam ne samo da ćete ovim proizvodima pokriti sve nepravilnosti na licu već i da ćete bez problema istaknuti dijelove lica! Sve to donosi vam ljepši izgled... P.S. ne preporučujem ovu šminku nositi svaki dan jer je dosta teška i sve to vam začepi pore te tada vaša koža ne može normalno disati (čime se, zapravo, stvaraju nove akne i prištići). KORIŠTENI PROIZVODI:Catrice Prime and Fine baza za liceVichy Dermablend tekući puder - 15 OpalCatrice All Round paleta korektoraCatrice All Matt Plus puder u kamenu - 20 Nude ...

Jednostavni smokey eyes i nude usne look za svaki dan :)

Za brzi smokey eyes i nude usne trebat će vam oko 45 min šminkanja. Nisam majstor da slikam korak po korak, ali šta se može... biće i to kada se uštelim sa fotićem. Ovo je look, koji sam nosila neki dan. Nije težak za prekopirati, a odgovarat će svima. Meni ovaj look najviše odgovara za neko predvečernje doba dana, dok mi je za ujutru "težak".Prvi  i osnovni korak hidratacija, prvo na lice popršćem Avene termalnom vodicom, pustim da upije koža, zatim stavim Avene optimale hydrance UV riche kremicu. Sačekam oko 15min da se sve fino upije.Zatim stavljam korektor, koristila sam ...

ILLAMASQUA Masquara Gain maskara [Recenzija]

Illamasqua Masquara Gain maskara je prvi put prikazana u recenziji HQhair Beauty Baubble (koji je sadržao još mnogo divnih full-size proizvoda), a sada nakon više meseci njenog korištenja prenosim vam svoje utiske .O proizvoduIllamasqua je brend dekorativne kozmetike iz Londona. Svi njihovi proizvodi su veganski i nisu testirani na životinjama . Njihova misija je da nas inspirišu da se ponosimo u sve što smo i u sve što želimo da postanemo.Illamasqua Masquara Gain je njihova inovativna maskara koja obećava volumen, dužinu i definiciju trepavica. Obogaćena je aktivnom supstancom dobijenom iz oraha koja prirodno boji trepavice u intenzivno crnu za samo ...

Clear filters